tisdag 17 juni 2008

Hjärta och kärl

Författare: Anki Sundin, näringsfysiolog, och Panos Dolgiras, näringsfysiolog och läkare

Hjärta och kärl - att förebygga och leva med en folksjukdom är boken som förklarar vad hjärt-kärlsjukdomar är, hur man förebygger dem och hur man bäst lever med dem om man väl blivit drabbad. Maten vi äter är central för vår hjärt-kärlhälsa, och författarna bygger upp boken kring just kost och näringslära. Här får du utförliga förklaringar med lättbegripliga livsmedelstabeller över såväl kolesterol och mättat fett som salt, en livsmedelsguide samt en rad hjärtvänliga recept. Som ytterligare inslag finns tips och råd kring hur man kan väga in miljöaspekten i sina kostval för den som vill tänka extra miljövänligt i affären.

Innehållet är såväl språkligt lättsmält som faktamässigt djupt.

Med fokus på hjärt-kärlhälsa återges i praktiken här vedertagna och aktuella vetenskapliga rön inom näringslära – hur fungerar det och vad behöver jag göra i vardagen?
Boken är faktagranskad av Gerhard Wikström, överläkare och docent i kardiologi vid Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Ur innehållet:
  • Vad är hjärt-kärlsjukdomar?

  • Mat som förebygger och hjälper.

  • Blodtryck – vad är det och varför behöver vi ett?

  • Att hitta hjärtvänlig mat i affären.

  • Vitaminer, mineraler och antioxidanter.

  • Läkemedel och livsmedel i samverkan – vad ska man tänka på?

  • Hjärtvänliga recept.

ISBN: 978-91-85511-11-2
Förlag: Hälsoförlaget, 2008
Inbunden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar