måndag 17 november 2014

Bästa boken om kost och träning på svenska: Forma kroppen och maximera din prestation 2

Äntligen är Forma kroppen och maximera din prestation 2 ute, den bästa boken om kost och träning på svenska! Jacob Gudiol och Nicklas Neuman imponerar igen med bred kunskap och djupa insikter kring kost och träning. Den perfekta julklappen till dig själv eller någon som är lika intresserad som du av hur kroppen fungerar och hur du påverkar träningsresultaten.
Finns att beställa på nätbokhandlarna och via ngruppen.se.

Här svarar författarna själva på frågor kring boken och dess innehåll:

1. Vem riktar sig boken till?

- En bred publik med intresse för träning och kosthållning, helt enkelt. Vi förklarar grundläggande begrepp för att personer utan särskilda förkunskaper skall kunna ta till sig innehållet. Men vi har ju också höga krav på oss själva att bidra med en så pass hög vetenskaplig kvalitet som man kan hålla och samtidigt vara populärvetenskapliga. Nästa steg för läsaren är att gå in på den vetenskapliga litteraturen - den litteratur som skrivs av forskare och som används på högskoleutbildningar som kurslitteratur. Balansgången är svår men vi gör vårt bästa. Vi tror och hoppas att de som redan är inlästa på området och de som nyss fått upp ögonen skall kunna få ut något av den. 

2. Vad är det för huvudsakliga skillnader mellan upplaga 1 och 2?

- Basen är densamma, men vi har bland annat ett helt nytt kapitel om stenålderskost. Det tror vi kan intressera många läsare. Vi har naturligtvis även uppdaterat oss med ny forskning som kommit sedan upplaga 1. Området är ju gigantiskt och ingen kan någonsin ge en fullständig bild av allt som publicerats, men vi har ändå en väldigt bred bas. Sist men inte minst så har vi båda utvecklats som skribenter under de här åren. 
(Kommentar: Jacob har utvecklat sitt populärvetenskapliga skrivande i massor av nya fora och Nicklas har börjat forska.) 
-Att skriva är ett hantverk och vi tror att vi helt enkelt slipat på hantverket sedan sist - denna upplaga är inte bara uppdaterad utan även en bättre skriven rent "skrivtekniskt".

3. Varför ska jag köpa boken?

- Därför att det helt enkelt är den bästa som finns på den svenskspråkiga marknaden om man är intresserad av träning och kost på en teoretisk nivå och inte bara vill ha en bok som bekräftar det man redan vill höra. Vill du ha en bok som säger att "Detta är den rätta, och enda rätta, vägen" eller en bok som gör anspråk på att blottlägga någon sorts "sanning" som ligger dold någonstans så är detta fel bok för dig. Vill du istället ha en som försöker ge förutsättningslösa beskrivningar av nuvarande faktaläge och som försöker härleda hyfsat välgrundade slutsatser från det faktaläget så är detta ett bra val. 

4. Något övrigt som ni vill framhålla?

- Vi vill säga tack till alla som hittills läst saker vi skrivit och sagt en massa snälla saker. Det är lika glädjande varje gång. Vi vill också säga tack till alla som fört givande diskussioner och gett oss konstruktiv kritik genom åren. Det måste alltid förekomma ett öppet och kritiskt samtal om vetenskapliga frågor - annars står man ju bara och trampar. Men det är i alla fall viktigt att våra läsare vet om att det verkligen uppskattas på riktigt.

Läs mer från författarna på TränaStyrka och Traningslara.se

1 kommentar:

  1. Kamagra finns att köpa www.intimleksaker.com
    Rekommenderar SEXLEKSAKER www.intimleksaker.se
    http://intimleksaker.com
    http://intimleksaker.se

    SvaraRadera