lördag 2 mars 2013

Näringslära för personliga tränare och kostrådgivare

Näringslära för personliga tränare och kostrådgivare av Anki Sundin är uppföljaren till Näringslära för kroppsbyggare och andra kraftidrottare. Den är skriven för dig som själv tränar framför allt styrketräning, som arbetar som tränare eller kostrådgivare, eller som undervisar i ämnet. Här får du ta del av den senaste forskningen inom idrottsnutrition för att kunna konstruera egna kostupplägg.

Boken tar upp viktiga frågor såsom tidpunkt för näringsintag, energibehov och rekommendationer av protein och andra näringsämnen för styrka, muskelutveckling och återhämtning. Det här är boken för dig som vill lära dig ännu mer om näringslära i allmänhet och idrottsnutrition i synnerhet. Du får veta mer om essentiella och grenade aminosyror, kolhydrater och IMTG. Här förklarar jag varför glykogen är viktigt även vid styrketräning, vilken roll fett spelar för prestationen och vilka tillskott som är värda att satsa på eller inte. Du får också en genomgång av vitaminer, mineraler och antioxidanter, får en uttömmande förklaring på hur du räknar ut ditt energibehov och analyserar din egen kostregistrering. Du hittar ett flertal aktuella tabeller, bland annat över BCAA, GI och GL samt ORAC (antioxidanter).

Kort sagt - Näringslära för personliga tränare och kostrådgivare är oumbärlig för dig som har höga mål med din eller din kunds träning och inser att näringslära är avgörande för att nå dit.

Välkommen till webshopen på ngruppen.se!

Kapitlen i Näringslära för personliga tränare och kostrådgivare:
1. Protein och träning
2. Kolhydrater och träning
3. Fett och träning
4. Vätska och träning
5. Särskilda vitamin- och mineralbehov
6. Antioxidanter och träning
7. Energibehov
8. Kostregistrering och manuell beräkning av energi- och näringsintag
9. Den tränande vegetarianen
10. Näring för muskelbygge
11. Träning för muskelbygge
11. Träning och immunsystemet
12. Kroppsfett hos idrottare
13. Bland skrönor, lukrativa lögner och tillskott som fungerar
14. Mall för kostregistrering3 kommentarer:

 1. Har varken första eller andra boken av dessa, men tänkt skaffa en. Vilken rekommenderas att börja med?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Det är denna bok, Näringslära för personliga tränare och kostrådgivare, som finns tillgänglig nu och som jag skulle rekommendera. Det är en uppdatering av den tidigare boken.

   Med vänliga hälsningar
   Anki

   Radera
 2. Åh, precis vad jag letat efter! :) Har redan inköpt forma kroppen, vilket var en riktigt bra bok. Men finns här något att läsa om kosttillskottsbehov och BCAA/EAA?

  SvaraRadera