torsdag 21 augusti 2008

Diabetes, upplaga 2

Den andra upplagan av Diabetes - att förebygga och leva med en folksjukdom når snart bokhandeln och kan redan köpas via nätet, t.ex. på Bokia.

Författare: Anki Sundin, näringsfysiolog. (NGruppen)
Denna bok riktar sig till dig som har ett allmänt intresse för näringslära och sund kost, dig som är diabetiker eller dig som har nära släkt eller vänner som är diabetiker. I Sverige finns över 350 000 människor med diabetes och antalet ökar.

Boken är såväl språkligt lättsmält som faktamässigt djup och behandlar allt från glykemiskt index och glykemisk belastning, kolesterol och fett till metabola syndromet, blodsockerkontroll och träningsupplägg.

I denna utgåva finns också ett helt nytt avsnitt om de nya rönen kring kolhydratfattig kost som i vissa sammanhang rekommenderas diabetiker. Dessutom finns här en diskussion kring livsmedel som kan ha läkemedelsliknande effekter vid diabetes.

Boken är väl illustrerad och innehåller också en veckomeny med mattips för dig som vill ha inspiration kring mat lämpad för såväl diabetiker som vem som helst som vill lära sig att äta nyttigt.

"Diabetes - att förebygga och leva med en folksjukdom" är faktagranskad av Stefan Sjöberg, överläkare och docent i internmedicin.


Ur innehållet:
 • Vad är diabetes?
 • Mat som förebygger och hjälper.
 • De nya kolhydratrönen
 • Om blodsocker, glykemiskt index och fett.
 • Viktminskning som vapen.
 • Mat som medicin.
 • Candida och magsår och koppling till diabetes.
 • Motion och träningsprogram för diabetikern.
 • Hälsosamma recept.

ISBN10: 9197744409
ISBN13: 9789197744409

Förlag: Hälsoförlaget, 2008
Inbunden.

3 kommentarer:

 1. Hej Anki! Kul att du besökte min blogg :) Jag tror inte att du minns mig, men jag vill bara att du ska veta att kostkonsultationen som jag gjorde hos dig gav mig så mycket.

  Svar på din fråga. Ja, jag går fortfarande i dem planerna att satsa på en utbildning inom hälsa. Just nu är jag väl inne på läkare eller näringsfysiolog. Du får gärna maila mig på mollyshalsoblogg@gmail.com om du vill...

  Ha en fortsatt bra dag!
  MVH// Molly

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Verkar vara en bra bok som täcker in mycket.//MVH Karin

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Tack för din kommentar.
  Ja, jag är själv nöjd med bredden på innehållet :)

  Med vänliga hälsningar
  Anki Sundin

  SvaraRadera