tag:blogger.com,1999:blog-2784660758052197475.post6303268123458073656..comments2023-07-28T12:57:02.629+02:00Comments on NGruppen: Om GI, potatis och cancerUnknownnoreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-2784660758052197475.post-52823268070577892382009-07-27T14:33:10.181+02:002009-07-27T14:33:10.181+02:00Hej Anna!
Jag fick allt ditt mail, men hann inte ...Hej Anna!<br /><br />Jag fick allt ditt mail, men hann inte svara på det innan jag såg din fråga igen här på bloggen. Vad bra att du använde bloggkanalen – ibland kommer ju mail bort.<br /><br />När det gäller friterad mat kan transfettsyror uppstå i samband med upprepad upphettning av oljan. Om du friterar maten i ny olja, bildas inga transfettsyror, så vill jag har förstått.<br /><br />Om du friterar dina räkor i ”gammal” olja, skulle det teoretiskt kunna komma in transfettsyror i räkorna från oljan, men om detta sker och i så fall i vilken utsträckning kan jag inte ge dig några siffror på. Om jag stöter på en undersökning där man fokuserat på detta så flaggar jag gärna.<br /><br />Fritering sker förvisso under relativt kort tid, men i höga temperaturer. Ju längre tillagningstid ett livsmedel har i höga temperaturer, desto mer värmekänsliga vitaminer och antioxidanter förstörs. Även omättade fettsyror är värmekänsliga till viss grad, vilket kan vara något att ta hänsyn till. Läs gärna Mela Petterssons inläggsserie i ämnet:<br /><br />http://ngruppen.blogspot.com/search/label/Tillagning<br /><br />Med vänliga hälsningar<br />Anki SundinAnki Sundinhttp://ngruppen.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2784660758052197475.post-31127466746656729812009-07-24T18:12:37.877+02:002009-07-24T18:12:37.877+02:00Hejsan!
Har försökt nå dig via mail men inte fått...Hejsan! <br />Har försökt nå dig via mail men inte fått svar. Försöker därför här då jag har en fråga jag gärna vill ha svar på =). Alltså; Friterad mat är ju väldigt onyttigt och fett och består om jag inte har fel även utav en del transfetter? Men, det jag undrar är om man exempelvis äter friterade räkor och skrapar bort den friterade degen utanpå och bara äter räkorna inuti, är det precis som att äta vanliga räkor då? Eller har friteringen även påverkat räkorna på något vis? Alltså, har räkorna blivit "skadade" eller vad man ska säga och mindre nyttiga än helt vanliga räkor? Väldigt tacksam för svar! <br />Mvh AnnaAnnanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2784660758052197475.post-91160212062569019572009-07-24T14:03:17.098+02:002009-07-24T14:03:17.098+02:00Hej Pernilla!
Vad kul att du tittade in och sa he...Hej Pernilla!<br /><br />Vad kul att du tittade in och sa hej! Visst kommer jag ihåg dig och "magen".<br /><br />Tack för din positiva återkoppling på Haluxa-utbildningen jag föreläste på. Det var väldigt roligt att vara hos er!<br /><br />Må så gott!<br />Bästa hälsningar<br />AnkiAnki Sundinhttp://ngruppen.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2784660758052197475.post-36331384724722792442009-07-24T13:11:02.243+02:002009-07-24T13:11:02.243+02:00Läste senaste nr av Fitness Magazine och hittade d...Läste senaste nr av Fitness Magazine och hittade där på sid 65 en hänvisning till din blogg. Var ju bara tvungen att gå in och titta och passa på att säga hej.<br />Du är fortfarande bland mina favoritlärare. Hade dig i nutrition på Haluxa förra året. <br />Jag är hon med "magen"<br />Kram PernillaPernillahttps://www.blogger.com/profile/10904408099575449178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2784660758052197475.post-1419833927648830112009-07-23T15:22:05.946+02:002009-07-23T15:22:05.946+02:00hej. har du något tips på vad man kan göra en regn...hej. har du något tips på vad man kan göra en regnig dag, om man bara vill vara innomhus. film tips, något roligt bak recept eller pyssel osv? skriv det gärna i en kommentar till mig om du vet något. ha en super bra dag! <br />puss/ louise ewingAnonymoushttp://www.louiseewing.blogg.senoreply@blogger.com