tag:blogger.com,1999:blog-2784660758052197475.post1326385496308340738..comments2023-07-28T12:57:02.629+02:00Comments on NGruppen: BluffmatenUnknownnoreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-2784660758052197475.post-85341532564800790762010-04-07T17:16:21.589+02:002010-04-07T17:16:21.589+02:00Simon - alla tillsatser i maten är godkända på EU-...Simon - alla tillsatser i maten är godkända på EU-nivå och kan av det skälet, i dagsläget, betraktas som säkra i den mängd vi får dem i oss med en normalkonsumtion av respektive livsmedel.<br /><br />Sedan finns det, som vi vet, människor som av olika skäl väljer att undvika tillsatser. Vissa är exempelvis känsliga för några av konserveringsmedlen och azofärgämnena. Andra upplever mat utan tillsatser som "fräschare" och väljer av det skälet tillsatsfria alternativ när så är möjligt.<br /><br />Men vissa tillsatser bör betraktas som nödvändiga ur ett säkerhetsperspektiv. Nitrit används som konserveringsmedel i charkuterivaror för att hämma tillväxten av botulinumbakterier. I det fallet har man gjort bedömningen att risken för botulinumförgiftning är värre än de eventuella skador som nitrit kan ge på längre sikt. <br /><br />Så jag håller med dig om att vi inte konsekvent måste undvika tillsatser av hälsomässiga skäl. E-nummer som grupp bör inte betraktas som "farliga". Vissa kan förvisso med rätta tyckas vara onödiga ur ett näringsfysiologiskt perspektiv (t.ex. artificiella färgämnen), medan andra kan anses vara det mindre dåliga av två dåliga ting (t.ex. nitrit).Anki Sundin, NGruppenhttp://ngruppen.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2784660758052197475.post-83527024169369701882010-04-06T09:31:02.599+02:002010-04-06T09:31:02.599+02:00Varför ska man undvika tillsatser? Inlägget ställe...Varför ska man undvika tillsatser? Inlägget ställer frågan "Är tillsatser farliga?" och svaret blir nej. Har jag missat nåt?Simonnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2784660758052197475.post-89530504569339288522008-11-14T14:09:00.000+01:002008-11-14T14:09:00.000+01:00Om man vill ha pålägg utan tillsatser så kan man t...Om man vill ha pålägg utan tillsatser så kan man t.ex. gå till Bondens Matbod i Hötorgshallen. Men jag håller ABSOLUT med - det borde vara enklare än så att välja rätt! Att gå och handla i specialbutiker är, för de flesta, något som tar alldeles för mycket tid, plus att det såklart är dyrare.Melahttps://www.blogger.com/profile/15652015872506613055noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2784660758052197475.post-40878994122424572372008-11-14T10:42:00.000+01:002008-11-14T10:42:00.000+01:00Man behöver påminnas! Jag önskar att konsumentens ...Man behöver påminnas! <BR/><BR/>Jag önskar att konsumentens makt var större i det här läget, ofta är det ju väldigt svårt att välja rätt. Samtliga pålägg av skink/kalkonform har extra tillsatser och sånt man tycker inte borde behövas. Det blir inte konsumentvänligt att försöka vara vänlig mot kroppen, något som livsmedelsföretagen borde ta till sig. jag antar att det märks skillnad först när det märks i deras plånböcker, att folk börjar välja BORT deras produkter. Till dit känns det dock långt, speciellt när man försöker vara medveten men ständigt tvingas "ge upp".Sofyhttps://www.blogger.com/profile/11401531857873451585noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2784660758052197475.post-41922099236103331442008-11-14T09:50:00.000+01:002008-11-14T09:50:00.000+01:00Klockrent, tack för det!Klockrent, tack för det!Felicitashttps://www.blogger.com/profile/15301682158971955672noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2784660758052197475.post-69851393249945930492008-11-14T08:54:00.000+01:002008-11-14T08:54:00.000+01:00Jag älskar hans första bok, den hemlige kocken. Nu...Jag älskar hans första bok, den hemlige kocken. Nu måste jag läsa uppföljaren som precis släpptes. Mycket tänkvärda ord.Teresehttps://www.blogger.com/profile/02804127119483149257noreply@blogger.com