onsdag 31 augusti 2011

Diagram i Optimal viktminskning 2

De första exemplaren av Optimal viktminskning 2 innehöll två lågupplösta diagram. Fick du en sådan bok? Hör av dig i så fall, så skickar jag de högupplösta diagrammen till dig i pdf-format via mail.
Jag ber om ursäkt för detta.

Intresserad av att köpa boken? Gå in på vår webshop, läs mer om den och beställ. Den hamnar i din postlåda inom 7 arbetsdagar! /Anki

måndag 22 augusti 2011

tisdag 16 augusti 2011

Optimal viktminskning 2

Nu är min nya bok Optimal viktminskning 2 klar. Nedan kan du läsa mer om den. Här kommer du till webshopen.

Optimal viktminskning 2 – Minimålsmetoden är den andra upplagan av Anki Sundins storsäljare som är skriven för dig som vill uppnå en hållbar viktminskning. Här presenterar Anki Minimålsmetoden, en sammanställning av både vedertagen och nydanande forskning inom kost- och näringslära som går hand i hand med hennes eget motto: vetenskaplig förankring med individuell anpassning.

Finns att beställa från webshopen. Pris: 149 kr + frakt

Inom ramen för Minimålsmetoden går Anki igenom kost- och näringslära och ger praktiska råd om hur du uppnår en hållbar viktminskning. I boken hittar du dessutom menyförslag och näringsberäknade recept som passar dig utifrån dina förutsättningar och mål.

Minimålsmetoden är ingen ny modediet. Den handlar helt enkelt om kost- och näringslära i vardagen och hur vi kan förändra vårt beteende för att uppnå en hållbar viktminskning. Boken svarar på frågor som: Hur ökar man sin fettförbränning? Vad är GI och GL och hur använder man dem − egentligen? Vad är kalorier och vad är det som är så speciellt med dem? Du får veta vad kolhydrater, fett och protein är, och hur alkohol och sötningsmedel påverkar kroppen. Det ingår även en överskådlig guide om vitaminer, mineraler och antioxidanter. Här får du dessutom en antioxidanttabell och en tabell över GI och GL med de senaste standardiserade värdena, samt näringsberäknade kostupplägg.

Optimal viktminskning 2 – Minimålsmetoden är skriven på det lättsamma och samtidigt mycket kunniga sätt som har blivit Anki Sundins signum genom hennes författarkarriär. Med sina djupa kunskaper beskriver hon hur du kan åstadkomma en bestående viktminskning. Det här är boken för dig som är redo att sätta igång med din hälsosamma och långsiktiga viktminskning direkt.

Kapitelförteckning:
  1. Frågor och svar om viktminskning
  2. Bland kalorier och kolhydrater
  3. Kolhydrater: inte nödvändigt, men föredras av många
  4. Proteiner: A och O vid viktminskning
  5. Fett: orsak eller lösning på överviktsproblemet?
  6. Vitaminer och mineraler
  7. Antioxidanter, kostfiber och vatten
  8. Skillnaden mellan kalorier och kalorier
  9. GI-metoden som verktyg: Om GI och GL
  10. Öka din fettförbränning
  11. Insulin och kolesterol
  12. Alkohol: som att dricka läsk. Fast värre.
  13. Sötningsmedel
  14. Allt du redan visste eller hade på känn
  15. Minimålsmetoden i praktiken
  16. Att skriva och analysera sin kostdagbok
  17. Dags att sätta upp mål och delmål
  18. Motionens betydelse
  19. Menyförslag och recept
  20. Referenser

lördag 6 augusti 2011

Ny toppformssatsning: från 40 till 20% kroppsfett

Text: Anki Sundin, NGruppen
Nu är det dags för höstens toppformssatsning! Det är Carl Axelius som ska skulpteras från 40 procent kroppsfett till 20. Hans största utmaningar är att han är nattmänniska och gärna går upp mitt i natten och äter, att han dras med några skador i axel och biceps och att han jobbar väldigt mycket.

Här kan du följa hans resa under hösten.

tisdag 2 augusti 2011

Kärleksmat är problemet - inte fredagsmyset

Text: Anki Sundin, NGruppen
Det är bra att DN uppmärksammar fredagsmyset - men felet ligger nog snarare i måndagsmyset, tisdagsfikat, det söta onsdagsmelliset och torsdagsgodisbiten, allt i kombination med ett i allmänhet sämre livsmedelsval och lägre fysisk aktivitet. (Bilden lånad från Cookies2friends.blogspot.com)

Kostdoktorn Andreas Eenfeld påpekar mycket riktigt i DN:s artikel Fredagsmysets godis tär på hälsan att chips och läsk inte är särdeles hälsosamt att äta. Han väljer att fokusera på insulinfrisättningen som följer i kölvattnet av sådana livsmedel och menar att det är bättre med nötter, oliver och ostar. Jag vill sticka ut hakan ännu mer och fråga varför vi måste "mysa" med mat och godis överhuvudtaget. Varför ska barnen lära sig att umgås och ha mysigt genom att okynnesäta?

Kärleksmat är problemet - inte fredagsmyset
Att köpa hem något speciellt att äta någon gång då och då, till och med så ofta som en gång i veckan, är sannolikt inte ohälsosamt om resten av veckan är fylld av näringsrik mat i lagom stora mängder i kombination med fysisk aktivitet. I den bästa av världar är nog alltså fredagsmyset ingen större bov i folkhälsodramat. Det är när vi väljer skräpmat att mätta oss med i tid och otid, aldrig motionerar eller ens promenerar längre sträckor och ersätter eller förstärker socialt umgänge och glädjeämnen med "kärleksmat" som problemet uppstår. Vi skulle garanterat vinna mycket om vi minskade på det söta till fredagsmyset, men det vore nog snäppet bättre att äta ordentlig mat när vi väl ska äta och skilja mellan fredagsmys och kärleksmat.